Historie Caffé Milani
Píše se rok 1937 a v italském městečku Como na severu Itálie se vznáší neodolatelné kávové aroma z místní kavárny a pražírny. Vášeň, kterou měl její zakladatel Celestino Milani pro přípravu kávy, brzy přinesla své ovoce a ze svého podniku učinil vyhlášenou destinaci pro kávové milovníky ze širokého okolí.
Tajemství jeho úspěchu spočívalo zejména v pečlivém výběru kávy, správném pražení a neuvěřitelné schopnosti namíchat různé druhy kávy tak, aby výsledná směs měla ideálně vyváženou chuť.
Svou vášeň mohl brzy začít předávat i svému nejmladšímu synovi Pierluigimu, který se podílí na vedení společnosti dodnes.
Jediné špatné kávové zrnko může negativně ovlivnit výslednou chuť kávy. V pražírně Milani si proto dávají nesmírně záležet na jejich pečlivé selekci. Dále přichází na řadu pražení a příprava směsí. Oba tyto procesy jsou dobře střeženým firemním tajemstvím. Po upražení se musí káva okamžitě zabalit, aby si uchovala veškeré prvky svého aroma a chuti.
Vysoká kvalita kávy Milani není pouhým názorem. O její kvalitě svědčí mimo jiné fakt, že jako jedna z prvních pražíren získala certifikaci UNI EN ISO 9001:2008. Nejlepší směsi kávy Milani obdržely ocenění “Certified Italian Espresso” od Italian Espresso National Institute a směs Milani Organic má veškeré bio certifikace potvrzující, že pro pěstování kávy v této směsi nebyly použity žádné pesticidy ani jiné chemikálie.